Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač uručio je zahvalnice policijskim službenicima koji su u ovoj godini iskazali zavidan stepen profesionalnosti, humanosti i hrabrosti u obavljanju dužnosti.

Ovo je nastavak prakse da na kraju svake kalendarske godine odaju zahvalnost policajcima koji su hrabrošću i svojim djelima pokazali da časno nose policijsku uniformu.

Dobro Skakavac jedan je od osam pripadnika iz Istočnog Sarajeva koji su dobili priznanje za hrabrost nagrađeni. Zajedno sa kolegama spasio je dva djeteta iz zgrade koju je zahvatio požar. Ponosan je, kaže, što su uspjeli na vrijeme reagovati i spriječiti tragediju.

– Iskazali smo se kao tim i svako je dao doprinos. Drago mi je da smo uspjeli spasiti djecu, da nije bilo žrtava i da smo na kraju lokalizovali požar. Kada smo shvatili da su u stanu djeca, zaključili smo da ne možemo čekati vatrogasce. Upali smo u stan, izvukli djecu, a potom započeli gašenje požara. U toj akciji smo kolega Mirza Kahrović i ja povrijeđeni, ali povrede su ništa u odnosu na sačuvane mlade živote – naglasio je Skakavac.

Za hrabrost priznanje je dobio i policajac PU Prijedor Јure Komljen, koji je slobode lišio ubicu svog kolege Slađanka Tubina.

– Odmah sam otišao u sobu, uzeo pištolj, sjeo u svoj automobil i usput zovnuo komandira da javi Hitnoj pomoći da krene za mnom. Između kuća sam uočio Marka Šabića sa puškom u ruci. Naredio sam mu da odloži oružje, a potom ga uhapsio i predao ga patroli koja je stigla kao pojačanje. Ukućani su ranjenog Tubina iznijeli iz kuće u službeno vozilo koje je stiglo. U međuvremenu je stigla i Hitna pomoć u koju smo prebacili kolegu Tubina, ali on, nažalost, nije preživio – prisjetio se Komljen.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske istakao je da su ovi pripadnici pokazali ljudsku veličinu i da su ponos MUP-a Srpske.

– Spasavali su tuđe živote ljudi koje nikada nisu upoznali rizikujući svoje živote, ulazili su u vodu i spasavali te ljude – dodao je Lukač.

Svi policaji ponosni su što su bili u mogućnosti da pomognu ljudima u nevolji. Svoj posao će, kažu i dalje savjesno i časno obavljati.

RTRS