U organizaciji Tekvondo kluba “Gaiana“ iz Ljubljane u subotu je organizovan Božićni turnir pod nazivom „5.Taekwondo Gaiana trophy-Božićni pokal Ljubljana“, u disciplinama forme, kik i borbe.

Učešće na ovom turniru uzelo je 14 ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske.

Grad Prijedor i Republiku Srpsku, predstavljao je Tekvondo klub “Spartak” Prijedor sa 12 takmičara koji su se kući vratili sa isto toliko medalja.

Mladi Prijedorčani su osvojili su tri zlatne, šest srebrnih i tri bronzane medalje.

Za najboljeg kadeta ovog turnira proglašen je Marko Sirar a za najbolju juniorku Anđela Grabež.

U konkurenciji kadeta i juniora “Spartanci” su zauzeli prvo mjesto, dok su zbirno u ekipnom plasmanu tavršili kao drugoplasirani.

-Ekipa je bila spremna da uspješno završi takmičarsku sezonu u 2019.godini, a još bolje rezultate očekujemo u narednoj. U klubu smo za primarni cilj u 2020.godini postavili osvajanje ekipno prvog mjesta na prvenstvu Republike Srpske – rekao je Stevica Dronjak trener “Spartaka”.

Zlatni su bili Anđela Grabež, Danilo Janjić i Marko Sirar, srebrnim medaljama su se okitili David Velaula, Dejan Velaula, Stefan Stojnić, Sofija Rokvić, Kristina Janjić, i Aleksej Bura dok su bronzane medalje osvojili Andrej Marić, Milica Zdjelar i Mladen Zdjelar.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com