Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 13.12.2019. godine, u Prijedoru izvršili su zaustavljanje i kontrolu lica K.B. i J.M. iz Prijedora.

Prilikom kontrole kod lica J.M. pronađena je i privremeno oduzeta određena količina smeđe materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš.

Istog dana izvršen je pretres stambenih objekta i drugih prostorija koje koristi lice K.B. gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto 13 paketića sa sadržajem smeđe materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš.

U nastavku aktivnosti, izvršena je kontrola lica D.M. iz Prijedora te je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto jedno pakovanje bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“.

Privremeno oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Nad navedenim licima izvršena je kriminalistička obrada a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor slijedi podnošenje izvještaja za krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i izvještaja o počinjenom prekršaju koji će biti podnesen Osnovnom sudu u Prijedoru.

PU Prijedor