Tradicija se nastavlja.

Ove subote, 14. decembra, Fabrika keksa “Mira” a.d. Prijedor, članica “Kraš” grupe, organizovala je još jedno druženje penzionera.

U današnje vrijeme ovo je jedan od rijetkih svijetlih primjera poštovanja nekog preduzeća prema svojim bivšim radnicima.

Oko 300 bivših radnika “najslađe” prijedorske fabrike okupilo se u restoranu preduzeća gdje je za njih priređen svečani ručak.

Bila je ovo lijepa prilika da se zajedno druže nekadašnje radne kolege a nisu izostale ni suze radosnice i srdačni pozdravi.

Okupljanju penzionera prisustvovalo je i rukovodstvo ovog preduzeća na čelu sa direktoricom Maricom Vidaković.

-Na ovim prostorima ima jedna dobra izreka, “bolje da propadne selo nego običaji”. Svi smo mi sadašnji a uskoro i bivši radnici. Onoliko poštovanja koliko iskazujemo prema onima koji su to stvarali, pretpostavljam da će i neke mlađe generacije toliko poštovanja pokazati i prema nama kad dođemo u tu situaciju” – rekla je Vidakovićeva.

Ona je istakla da je “Mira” u 2019. izrazito dobro poslovala a isto tako jako puno investira i ulaže.

-Sigurno ste vidjeli da smo uredili novu tvornicu na Svalama, da smo je pripremili za prijem nove tehnologije i vrlo brzo planiramo jedan dio prizvodnje preseliti tamo što znači i nova zapošljavanja – istakla je Marica Vidaković.

Fabrika keksa “Mira” a.d. Prijedor, članica “Kraš” grupe, trenutno zapošljava oko 400 radnika.

Po tradiciji, prisutni penzioneri su na kraju druženja na poklon dobili slatki paket proizvoda koje su i sami nekada pravili.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com