Sonja Bašić bila je tokom ljekarskog pregleda uplakana i jako uznemirena, proističe iz medicinske dokumentacije koja je pročitana u sudnici Osnovnog suda u Banjaluci, gdje se sudi pjevaču Halidu Muslimoviću, optuženom da je ovu državljanku BiH i Australije pretukao.

Specijalista sudske medicine Milan Srdić, koji je vještačio medicinsku dokumentaciju, naveo je da je Bašićeva imala brojne krvne podlive, uključujući i jedan na donjoj vilici.

“Krvni podliv donje vilice nastao je, po mom mišljenju, usljed udarca šakom”, naveo je Srdić, dodajući da je imala i oguljotinu na leđima, nastalu usljed pada.

Vještak je dodao i da je Bašićeva na desnom ramenu imala ugriz srednje jačine, odnosno da je bio vidljiv otisak zuba. Naveo je da su sve te povrede, u suštini, lakše.

Muslimović, kojeg optužnica tereti za nanošenje povreda i ugrožavanje bezbjednosti, vještakove riječi slušao je mirno, a pri kraju ročišta je izjavio da je on taj koji se kritične noći branio.

“Ja sam taj koji je bio napadnut. Otiman mi je volan, ključevi… Ja sam taj koji se branio sve vrijeme”, rekao je Muslimović.

Prema optužnici, pjevač je Bašićevu pretukao u ljeto prošle godine, kada ju je iz Prijedora vozilom vraćao u Banjaluku.

Njegova odbrana je pokušala ukazati na to da je Bašićeva, navodno, kritične noći bila pijana, a pitali su i da li su neke od povreda mogle nastati samopovređivanjem, o čemu se vještak nije mogao izjasniti.

Muslimović je, podsjetimo, optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjaluci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašićevu, koja je, prisjetimo se, ranije ispričala da je sa pjevačem bila u emotivnoj, ali i poslovnoj vezi, jer joj je, kako ona tvrdi, dugovao novac.

Nastavak suđenja zakazan je za 30. januar, kada će biti saslušani svjedoci odbrane, uključujući i Muslimovića. Po izlasku iz suda, Muslimović je bio nasmijan, a iznio je i teške optužbe na račun Bašićeve.

“Zna se dobro ko je Halid Muslimović, a ona je osuđivani narkodiler, u Australiji je na socijali, ona je bankarka sa druge strane pulta, tri puta je krivotvorila dokumenta da diže kredite na tuđa imena”, naveo je pjevač, ali dokaze za te tvrdnje nije ponudio.

Nezavisne novine