Džudo klub “Prijedor” 14. decembra nastupa na međunarodnom džudo turniru u Vitezu.

Ekipu od 7 takmičara predvodiće treneri Radenko Marinović i Dejan Stanarević.

-Ovo je ujedno i zadnje takmičenje za naš klub u ovoj kalendarskoj godini i nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljama i završiti uspješno ovu godinu. Džudo klub “Prijedor” ove godine slavi 15 godina postojanja a naši članovi su nastupali na svim zvaničnim turnirima u RS i BiH kao i na međunarodnim džudo turnirima u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Sa svih turnira smo se vraćali sa medaljama. Imali smo najbolje mlade takmičare pojedinačno kao i ekipna priznanja sa međunarodnih džudo turnira – kaže trener Radenko Marinović.

Džudo klub “Prijedor” će i ove godine učestvovati na manifestaciji “Izbor sportiste godine” Grada Prijedora koji se održava 20. decembra sa svojim najboljim kandidatima.

-Ispred našeg kluba smo predložili Barbaru Čikić, seniorsku prvakinju BiH i juniorsku prvakinju Balkana. Ona je veoma perspektivna takmičarka i jedna od najboljih seniorki u Džudo savezu RS i Džudo savezu BiH. Nadamo se da će Čikićeva biti u najužem krugu sportista koji se bore za titulu najuspješnijeg u Prijedoru. Kandidat za najboljeg mladog perspektivnog takmičara je Teodor Vučenović. On je treći na prvenstvu RS i treći na prvenstvu BiH a ima i 7 zlatnih medalja sa 7 međunarodnih džudo turnira u BiH, Srbiji i Hrvatskoj – dodao je Marinović.

On je istakao da bi dobar plasman članova kluba bio prava nagrada za 15. gpdišnjicu ppstojanja ovog uspješnog kolektiva.

U klubu slijedi i polaganje za učeničke pojaseve i zaslužena zimska pauza.

Krajem januara planirano je novo okupljanje i početak nove takmičarske sezone.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Džudo klub Prijedor