U prepunoj sali Sportske dvorane “Mladost” izvedena je predstava internacionalnog cirkusa na ledu “Grand” koja je bila poklon Grada uoči predstojećih novogodišnjih praznika.

U programu je učestvovalo više od 40 umjetnika, koji su nevjerovatnim akrobacijama, tačkama na trapezu i brojnim drugim vještinama oduševili publiku.

– Cirkus na ledu je magija, a cilj je da se odrasli ponovo vrate u svijet djetinjstva – rekao je Monja, koji u ovom cirkusu ima ulogu klovna.

Umjetnici su nagrađeni gromoglasnim aplauzom. Publici u prepunoj dvorani posebno su bile interesantne tačke koje je izvodila balerina Nastja.

– Ja sam lutka koja se navija i magična figura, koja vodi kroz predstavu cirkusa. U cirkusu sam tek godinu dana, a po zanimanju sam balerina – istakla je Nastja.

Turneju cirkusa na ledu u Bosni i Hercegovini organizuje “Queen estrada”. Direktor Zoran Đurić kaže da se u svakom gradu za ovu jedinstvenu predstavu traži karta više.

– Bili smo u Jajcu, pred punom halom. U Sarajevu je bilo više od 7.000 ljudi. Očito da publika ovo voli. Nakon još nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, idemo u Hrvatsku. Program je izuzetno zanimljiv, mami osmijehe, jer ima tu svega: od klovnova, akrobacija koje zadivljuje publiku i slično – dodao je Đurić.

Cirkus na ledu “Grand” do sada je nastupio pred više od 200 miliona gledalaca širom svijeta.

Osnovan je 1989. godine i dobitnik je UNICEF-ove nagrade za razvoj cirkusne umjetnosti.

www.prijedorgrad.org