Organizatori i domaćini Druge balkanske izložbe sitnih životinja, koja je proteklog vikenda održana u Prijedoru, kao i rukovodstvo prijedorske Sportske dvorane “Mladost” odbacili su optužbe izrečene u aktuelnom času današnjeg zasjedanja Skupštine grada da ta dvorana nije očišćena po zatvaranju izložbe.

Predsjednik Saveza za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Republike Srpske Branko Stojanović rekao je da su članovi Udruženja “Golub”, koje je bilo domaćin i organizator izložbe, po njenom završetku u potpunosti očistili dvoranu.

Stojanović je istakao da je ova izložba, koja je imala odjek u cijelom regionu, izazvala interesovanje velikog broja ljubitelja prirode i sitnih životinja.

“Izložba je trajala do 13.00 časova u nedjelju, a čistili smo do oko 3.00 časa iza ponoći. Dvoranu i prostor izvan nje pregledalo je odgovorno lice. Sve što smo iznijeli iz dvorane stavili smo u kontejner, a oko dvorane smo očistili ne samo ono što je ostalo od nakon rasklapanja izlozbe, nego i otpatke koje su ostavili nesavjesni građani i prije izložbe”, rekao je Stojanović novinarima u Prijedoru.

Predsjednik Udruženja “Golub” Mladen Goronjić izrazio je žaljenje što se na ovaj način pokušava blatiti nečiji rad i trud, ističući da je to bila jedna od najboljih izložbi sitnih životinja u regionu koja je okupila stotinjak izlagača iz desetak zemalja.

“Za vrijeme izložbe, a evo i dva dana poslije, stižu pohvale sa svih strana – kako za dobru organizaciju, tako i za kvalitet eksponata”, rekao je Goronjić novinarima.

Direktor Sportske dvorane “Mladost” Prijedor Duško Rajilić rekao je novinarima da je dvorana nakon izložbe sasvim solidno očišćena i da je po izlasku izlagača i organizatora spremačica očistila sanitarni čvor i još neke prostorije.

“Ja nemam zamjerki kako je očišćeno. Juče ujutro je bila nastava fizičkog, bio sam u sali i meni se niko od kolega nije žalio”, rekao je Rajilić.

Odbornik u Skupštini grada Prijedora Nenad Gvozden je na današnjem zasjedanju rekao da dvorana nakon izložbe nije očišćena i zatražio informaciju o tome ko je bio odgovoran za taj posao – da li organizatori izložbe ili preduzeće “Komunalne usluge”.

SRNA