Edin Sadiković iz Prijedora koji živi u Sent Luisu – Sjedinjene Američke Države, učesnik je muzičkog takmičenja “Nikad nije kasno”.

Bio je dugogodišnji član KUD-a “Osman Džafić” Prijedor u koji svraća svaki put kada posjeti naš grad.

Sadiković je uspješno prošao prvi krug takmičenja u ovoj emisiji.

Osim što dobro pjeva, on je i odličan harmonikaš.

Njegova biografija oduševila je Nedu Ukraden, međutim, Edin Sadiković Edo (53) iz Sent Luisa u Americi, priznaje da je radio svašta, ali da je za muziku rođen. Pored osnovne i srednje, završio je i muzičku školu, a prvi novac od muzike zaradio je sa svega 14 godina, kao korepetitor u KUD-u.

– Rođen sam kada su se svi ljubili, za Novu godinu 1966. godine. sa 16, 17 počeo sam da sviram i pevam u kafani. A kad čovek nešto toliko dugo radi, treba to i da kruniše. Zato sam došao ovde. A pojavio sam se na američkoj televiziji, nisam na našoj. To mi je bio san – ispričao je on i onda izljubio Draganu Katić kojoj su poljupce poslali njegovi prijatelji iz Amerike.

Edova podrška je, takođe, internacionalna, dve sestre i prijatelj. Jedna sestra živi u Berlinu i priznaje da joj je brat muzički idol od malena, druga živi u Ljubljani, dok je prijatelj iz Bihaća. Ima još jednu sestru koja je u Americi, a obećao je da će mu se sledeći put pridružiti i ćerke. Otpevao je pesmu Šabana Šaulića “Nisi došla kada sam te zvao.”

Neda Ukraden priznala je da je uživala slušajući detalje iz bigrafije, kao i numeru, a potom mu je na engleskom poručila da se nada da se vide ponovo.

– Ništa ja tu ne bih dir’o! – bio je kratak Željko Vasić.

– Sjajan izbor pesme! Ovo je teren na kom si apsolutno suveren – bio je komentar Saše Miloševića Mareta.

Edin Sadiković ima 53 godine, rođen je u Prijedoru, ali se nastanio u Americi, gde živi poslednjih 20 godina. Jedno vreme živeo je i radio u Nemačkoj, a često u šali kaže da je višestruka ličnost, jer je raduo više poslova u životu. Edo se jedno vreme bavio građevinom, zatim prodajom automobila, ali i stomatologijom, prodajamo nekretnina i osiguranjem.

Hobi mu je servisiranje harmonika koji mu je usputno i dodatni izvor prihoda. U svojoj kolekciji ima harmonika u vrednosti od 100.000 dolara. U Americi redovno nastupa, svira harmoniku i peva, a učešćem u emisiji “Nikad nije kasno” želi da ostavi trag iza sebe.

grand.online