Na osnovu člana 82. stav 3, Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 97/16 i 36/19), člana 89. Statuta grada Prijedor („Službeni glasnik Grada Prijedor“, broj: 12/17) i člana 5. Pravilnika o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava socijalno-humanitarnim savezima/udruženjima i udruženjima nacionalnih manjina („Službeni glasnik Grada Prijedor“, broj: 11/19), Gradonačelnik Grada Prijedor, r a s p i s u j e

OBAVJEŠTENJE

Obavještavaju se socijalno-humanitarni savezi/udruženja i udruženja nacionalnih manjina da mogu podnijeti zahtjev za raspodjelu sredstava iz Budžeta Grada Prijedor u 2020. godini za program rada i aktivnosti u 2020. godini.

Uz zahtjev je potrebno dostaviti sljedeću dokumentaciju:
– rješenje o registraciji,
– potvrda o poreskoj registraciji (JIB),
– ugovor sa bankom o otvaranju transakcionog računa,
– bilans stanja i bilans uspjeha podnesenog APIF-u, za godinu koja prethodi godini podnošenja zahtjeva,
– dokaz o realizovanim projektima/programima u prethodnoj godini,
– narativni i finansijski izvještaj o namjenskom trošenju sredstava dodijeljenih od strane Grada Prijedora u godini koja prethodi godini podnošenja zahtjeva,
– finansijski plan rada zasnovan na bazi projekta/programa sa izvorima prihoda i očekivanim rashodima za godinu u kojoj se traže sredstva sa detaljno obrazloženom
strukturom budžeta i izvora finansiranja,
– izvještaj o radu i realizovanim programskim aktivnostima iz protekle godine za Udruženja koja nisu bila finansirana iz budžeta Grada.

Zahtjev sa prilozima dostaviti putem pošte na adresu: Grad Prijedor, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg Oslobođenja br. 1, 79102 Prijedor ili direktnom predajom na prijemni protokol Grada Prijedor. Zahtjev se može podnijeti i putem E-uprave Gradske uprave Prijedor (https://euprava.prijedorgrad.org), s tim da kandidati koji na ovaj način apliciraju su u obavezi do kraja roka za podnošenje zahtjeva dostaviti dokaze o ispunjavanju navedenih uslova Odjeljenju za društvene djelatnosti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Navedenu dokumentaciju potrebno je predati u originalu ili ovjerenoj kopiji. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja obavještenja na internet stranici Grada Prijedor (www.prijedorgrad.org).

GRADONAČELNIK
Milenko Đaković

Datum: 18.11.2019. god

Zahtjev za sufinansiranje