U Novom Gradu održan je humanitarni koncert za pomoć porodici Zorić iz Donjih Agića. Priča o jedanaestogodišnjem Dejanu Zoriću koji želi novu kuću jer u trošnoj nema uslova za život, obišla je region.

Nakon što ga je majka ostavila, brigu o dječaku Dejanu Zoriću, učeniku petog razreda, preuzela je baka Stana.

S obzirom da žive u trošnoj kući grupa građana pokrenula je akciju da se malom Dejanu izgradi kuća.

Pred sam početak humanitarnog koncerta Dejan nije krio oduševljenje prepunom sportskom dvoranom.

– S obzirom da je mnogo ljudi došlo, imam manju tremu ali hvala svima što su došli da mi obezbijede da imam novu kuću, što su potpomogli plaćanjem ulaznice – kaže Dejan Zorić.

Akciju su podržali brojni građani.

Anketirani posjetioci istakli su kako ih je dirnula životna sudbina dječaka Dejana, te su zbog toga i došli da pomognu da se sakupi što više novca kako bi se dječaku izgradila nova kuća.

– Teška životna sudbina i težak život Dejana sve nas je podstaklo da krenemo i sa ovim humanitarnim koncertom, kako bismo na neki način bili od pomoći za ovog sjajnog dječaka – rekao je Prijedorčanin Mladen Karan, organizator humanitarnog koncerta.

Inače, na koncertu su učestvovali brojni izvođači sa područja Novog Grada i Priejdora.

Kako bi Dejan dobio uslove dostojne čovjeka, akciju su podržale brojne ustanove i organizacije. Među njima je i opština Novi Grad, a humanost su iskazali i studenti Poljoprivrednog fakulteta iz Banjaluke.

– Ovo je neka pokretačka snaga koja nas vodi da Dejanovu sadašnju surovost pretvorimo u lijepu budućnost. Opština Novi Grad će finansirati dio i učestvaovaće sa iznosom od 5.000 KM – naveo je Bojan Lukač, zamjenik načelnika opštine Novi Grad.

Nikola Bulović, student Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci ističe da su u humanitarnu akciju bili uključeni studenti, kao i profesori i saradnici ovog fakulteta. Kako je naveo, prikupili su 830 KM.

Organizatori akcije ističu da su do sada uspjeli sakupiti najveći dio planiranog novca i da bi uskoro trebalo da počnu radovi na izgradnji kuće.

RTRS