srna-stojanovic-zalutali metak (1)Sedmogodišnji Maksim Stojanović iz Prijedora našao je zrno metka ispaljenog iz automatske puške na zadnjem sjedištu auta, nakon čega je njegov otac Darko /36/ uočio rupu na krovu auta.

“Vozio sam svoje i bratovljevo dijete u kupovinu i kad smo se vratili kući sin mi je rekao `evo metka`. Nisam mu povjerovao kad je rekao da ga je našao na svom sjedištu, ali je on uporno ponavljao da jeste. Tada sam pregledao auto i na krovu na mjestu iznad zadnjeg sjedišta ugledao rupu”, rekao je Darko Stojanović danas Srni.

On je naveo da je slučaj najprije prijavio svom poslodavcu, budući da je riječ o službenom automobilu u vlasništvu firme, a potom i policiji u Prijedoru.

“Ako se dobro sjećam iz vojničkih dana, riječ je o metku kalibra 7,62 milimetra, a automatska puška je vojno oružje i ne postoji dozvola za civile za držanje tog oružja. Policiji sam predao zrno koje je sin našao i naveo sve lokacije na kojima sam prethodnih dana parkirao vozilo”, kazao je Stojanović.

srna-stojanovic-zalutali metak (2)Prema njegovim riječima, radi se o slobodnom padu ispaljenog metka, jer je probio samo krov auta, a da je bio u pitanju direktan pucanj, vjerovatno bi probio i sjedište.

“O najcrnjim mogućim posljedicama neka svako razmisli. Mogao je u tom momentu na zadnjem sjedištu biti neko odrastao, a, još gore, moglo je biti dijete. Danas ima toliko pirotehnike da se svako ko voli pucnjavu može nauživati i bez oružja. Od pirotehnike se može povrijediti, ali se ne gine, a svaki ispaljeni metak mora negdje pasti”, poručio je Stojanović.

On je apelovao da institucije koje se brinu o bezbjednosti aktivnosti prikupljanja nelegalnog naoružanja intenziviraju u vrijeme praznika, budući da se u to vrijeme masovno puca iz raznih vrsta oružja u svim dijelovima grada, u prigradskim naseljima i na selima.

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Stojanoviću su rekli da u ponedjeljak, 12. januara, dođe po zapisnik o slučaju koji je prijavio.

Portparol CJB Prijedor Marija Matić rekla je danas Srni da je ovaj slučaj policiji u Prijedoru prijavljen juče oko 14.00 časova i da su policijski službenici fotografisali automobil na čijem su krovu vidna oštećenja usljed pada puščanog zrna, ali da uviđaj nije vršen jer je vozilo korišteno i bilo u pokretu nakon što se oštećenje desilo.

SRNA