Prijedorski vozači još ne mogu plaćati parking putem SMS-a i aplikacija kao što je to praksa u drugim gradovima Srpske. Plaćanje SMS-om trebalo bi da zaživi početkom sljedeće godine, kažu u Gradskoj upravi.

U Prijedoru naplata parkinga se obavlja na 730 parking mjesta putem 20 parking automata. Vozači kažu – problem sitnog novca, neispravnost aparata za naplatu, sve su to teškoće tokom plaćanja parking mjesta koje uzimaju mnogo vremena.

U Gradskoj upravi kažu, naplata parkinga putem SMS-a biće realizovana nakon što se utvrdi cijena ponuđene softverske aplikacije, zatim slijedi nabavka opreme kojom će biti kontrolisana naplata parkinga.

– Grad će u ovoj fazi koštati softver i nabavka te opreme oko 30.000 KM – kaže Zlatko Ritan, savjetnik gradonačelnika za infrastrukturne poslove Prijedor.

U širem centru grada nalazi se 1.300 parking mjesta koja nisu pod naplatom. Promjenom regulacije saobraćaja u nekoliko prijedorskih ulica, u ovoj godini, formirano je još 100 parking mjesta od čega će trećina biti pod sistemom naplate.

RTRS