Grad Prijedor produžio je rok za sedam dana za dostavljanje ponuda na tender za izbor izvođača radova za projekte unapređenja vodovodne infrastrukture vrijedne oko milion KM.

Prvobitni rok bio je 15. novembar, dok novi ističe 22. novembra u podne, objavljeno je na veb-stranici Grada.

Krajem prošlog mjeseca grad prijedor ponovo je raspisao tender za ova tri projekta, budući da je prethodni postupak poništen.

Riječ je o izgradnji primarne i sekundarne vodovodne mreže sa zamjenom postojećih priključaka u Ulici Ive Andrića i zamjeni i sanaciji postojećih cjevovoda i kućnih priključaka u Ulici Šeste krajiške brigade, gdje je procijenjena vrijednost ugovora 317.937 KM bez PDV-a.

Osim ova dva projekta u naselju Gomjenica, treći je zamjena i sanacija postojećih cjevovoda i kućnih priključaka u dijelu naselja Čirkin Polje, gdje je procijenjena vrijednost ugovora pola miliona KM bez PDV-a.

Na prethodni postupak javne nabavke prijavila se jedino firma “Prijedor putevi” za koju je utvrđeno da je kvalifikovana, ali da je navela cijenu od 1.026.682 KM koja je za 208.745 KM bila viša od iznosa procijenjenog u postupku javne nabavke.

Ovi projekti realizuju su u okviru Programa ekonomskog i ekološkog razvoja MEG, gdje polovinu novca izdvaja grad, a polovinu Vlada Švajcarske posredstvom UNDP-a.

capital.ba