Omarska se oprostila od svojih navijača ubjedljivom pobjedom od 6:1 protiv Sloge iz Trna. Gosti mogu biti i zadovoljni što nisu teže stradali, a najveće zasluge da ne bude debakl je imao natopljen teren koji je išao na ruku ekipi koja se branila, a to je uglavnom bila Sloga.

Omarska je od prve do poslednje minute kidisala na gol gostiju, koji su se branili i orijentisali na kontre. Međutim, posebno u prvom poluvremenu, Omarskoj je zbog velke količine vode na terenu, bilo teško organizovano napadati. I pored teškog terena, Omarska je stvorila mnogo šansi, napadači su uputili mnogo udaraca na gol Kesića, ali ga nisu uspjeli savladati. I onda šok u 16. minutu. Nakon jednog kornera za Omarsku, skoro svi igrači domaćeg tima su neoprezno otišli u napad, što je iskoristio Kuruzović i sjajno istrčao kontru čak sa svoje polovine terena, izašao sam pred Jokića i rutinski ga savladao za iznenađujuće vođstvo Sloge.

Ipak, taj gol nije uticao na igru Omarske. Nastavili su domaći sa napadima i izjednačili šest minuta kasnije. Panić je sjajno promješao odbranu gostiju po desnoj strani, te u srcu šesnaesterca uposlio Romanić Darku koji je je preciznim i jakim udarcem savladao Kesića. I pored još mnogo prilika, rezultat se do poluvremena nije mjenajo, te se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom.

Ipak, bilo je očigledno da je Omarska danas mnogo kvalitetnija, a u drugom poluvremenu Omarska je napadala na mnogo osušenijem dijelu terenu, te su se šanse nizale kao na traci. Pomenućemo samo golove. U 50. minutu Anđić je sjajno centrirao sa lijeve strane, a u šesnaestercu gostiju je najviši bio Krecelj i glavom savladao Kesića , te doveo Omarsku u vođstvo od 2:1. Pet minuta kasnije sličan gol. Samo, ovaj put centrirao je Panić sa desne strane, lopta se prvo malo odbijala po šesnaestercu, i ponovo završila kod Krecelja, koji postiže i drugi gol glavom za 3:1.

Najljepši gol viđen je u 67. minutu. Romanić Darko je sjajno izveo slobodan udraca sa skoro trideset metara, te pogodio same rašlje gola gostiju. Golman Kesić je bio potpuno nemoćan, a Darko je postigao jedan od ljepših golova u poslednje vrijeme.

U samo finišu viđena su još dva pogotka. U 84. minutu Panić je ponovo odlično probio po desnoj strani, potom poslao loptu na drugu stativu, a tu se našao Rosić koji ju je poslao u nebranjenu mrežu. Poslednji, šesti gol je vrlo lijepo postigao Romanić Dejan. On se našao ne desetak metara od gola gostiju, oslobodio se svog čuvara i onda dosta snažnim i efektnim udarcem postavio konačan rezultat, 6:1 za Omarsku. Zaslužena i čista pobjeda.

U sledećem kolu Omarska gostuje u Tesliću, a Sloga dočekuje Slobodu iz Mrkonjić Grada.

Omarska – Sloga Trn 6:1

Romanić Da. ‘22,’67, Krecelj ‘50, ‘55, Rosić ‘84, Romanić De. ‘88 – Kuruzović ‘16
Sudija: Dervenić Nemanja (Šamac)
Gledalaca: 30
Žuti kartoni: Anđić (Omarska) Petković, Šipovac, Tepić, Kajkut (Sloga)

Omarska:
Jokić Ml., Zdjelar, Jokić Ma., Nišević, Rosić, Romanić Da.(Romanić S.), Panić, Krecelj (Romanić De.), Grahovac, Anđić, Vračar
Trener: Vuleta Milenko

Sloga:
Kesić, Tepić, Javorac, Grozdanić, Petković, Kajkut (Beslać), Galić, Šipovac, Makarić, Milinović, Kuruzović
Trener: Stanivuković Milan

fkomarska.com