Za Dom zdravlja Prijedor je, u okviru projekta “Brza intervencija-manje posljedice”, obezbijeđena dodatna medicinska oprema za potrebe intervencija prilikom saobraćajnih nezgoda čija je vrijednost 7.730 KM sa PDV-om.

Ukupna vrijednost projekta je 15.000 KM, gdje je, osim opreme, dio novca utrošen za edukaciju o prvoj pomoći u saobraćajnim nezgodama za osnovce i srednjoškolce koja je održana početkom mjeseca, a dio je namijenjen za dizajniranje, izrade i emitovanje promotivnog spota.

Na tenderu za nabavku medicinske opreme grad Prijedor izabrao je firmu “Derbi trejd” iz Brčkog jer je ponudila najnižu cijenu, dok je drugi ponuđač bila firma “Inel” iz Mostara.

Projekat “Brza intervencija-manje posljedice” finansiraju Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i grad Prijedor, a u njegovoj realizaciji učestvuju i Agencija za ekonomski razvoj grada “PREDA-PD”, Dom zdravlja i Srednjoškolski centar.

Ovo jedan od dva projekta kojim je Prijedor konkurisao na javni poziv Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske koja ima fond za projekte lokalnih zajednica za veću bezbjednosti u saobraćaju i gdje polovinu iznosa obezbjeđuju opštine ili gradovi, a polovinu Agencija.

Na ovaj način u ovoj godini realizovan je i projekat postavljanja semafora u naselju Petrovo kod Prijedora.

SRNA-Nezavisne novine
Foto – ilustracija