Rudar-Prijedor će u derbiju četvrtfinala Kupa Republike Srpske da ugosti branioca trofeja ekipu Radnika iz Bijeljine. Nakon što su u prošloj fazi eliminisali premijerligaša Borac, u Prijedoru se nadaju da bi mogli da naprave još jedno iznenađenje.

Radnik je u međuvremenu promenio trenera, pa je umesto Mladena Žižovića na klupu došao Slobodan Starčević, što će sigurno donijeti želju igračima bijeljinskog tima da se u što boljem svetlu predstave novom strategu.

– Žrijeb nam nije bio naklonjen jer smo u dvije runde dobili dva najteža protivnika iz Premijer lige BiH. Radnik izuzetno cijenimo, oni su branioci trofeja i čak sedam puta su ga osvajali, što pokazuje koliko ozbiljno pristupaju ovom takmičenju. Očekuje nas veoma težak meč i nadam se da će moja ekipa odigrati maksimalno kao i protiv Borca. Sigurno se ne predajemo, želimo da odigramo što bolje i ako nam se ukaže šansa da izborimo prolazak u polufinale – rekao je trener Igor Janković.

U Radniku oekuju da nastave sa uspjesima u Kupu Srpske.

– Rudar je protiv Borca pokazao da nije lagan protivnik i da posjeduje kvalitet, ali mi ne želimo da razmišljamo o toj utakmici, nego moramo dobro zapeti kako bi ih eliminisali iz daljeg takmičenja. Smatram da je kvalitet na našoj strani, ali to moramo pokazati na terenu. Igrači su dobro motivisani za ovu utakmici i svi želimo prolaz u polufinale Kupa RS – optimističan je prvotimac semberskog kluba Vladimir Bradonjić.

Parovi četvrtfinala Kupa Republike Srpske, danas, 13.30 časova: Rudar Prijedor – Radnik (Bijeljina), Slaven (Dobrljin) – Krupa (Krupa na Vrbasu), Drina – Zvijezda 09, Velež (Nevesinje) – Tekstilac (Derventa).

Ukoliko poslije 90 minuta ne bude pobjednika u nekoj od utakmica, putnika među četiri najbolje ekipe u najstarijem takmičenju Srpske odlučiće penali.

EuroBlic-srpskainfo.com