Udruženje za uzgoj i zaštitu sitih životinja „Golub“ iz Prijedora domaćin je i organizator Druge balkanske izložbe sitnih životinja koja će u našem gradu biti održana od 22. do 24. novembra.

Prema riječima predsjednika “Goluba” Mladena Goronjić, Udruženje će na ovaj način obilježiti i četiri decenije svog postojanja.

-Ovo će ujedno biti i 16. republička i jubilarna 40. međugradska izložba sitnih životinja s obzirom na to da ove godine obilježavamo vrijedan jubilej. Priređujemo spektakl do sada neviđen u našem gradu – rekao je Goronjić na konferenciji za štampu u Prijedoru.

On je dodao da je do sada prijavljeno 40-ak izlagača iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Njemačke, Švajcarske i Slovačke.

Prijavljeno je gotovo 900 golubova, više od 400 primjeraka živine, oko 300 primjeraka ptica i više od 30 kunića.

-Katalog još nije zaključen a prijave još pristižu. Očekujemo kvalitetnije primjerke i lijepo druženje. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje životnja da dođu i posjete izložbu koja će se održati u Sportskoj dvorani “Mladost” – istakao je Goronjić.

Prema njegovim riječima, vlasniku najljepšeg eksponata biće dodijeljen zlatni prsten, dar prijatelja “Goluba” iz Njemačke.

Cijena ulaznica je 1 KM za djecu i 2 KM za odrasle.

Sama manifestacija će imati izložbeni, takmičarski i edukativni karakter, a biće organizovane i tri specijalizovane izložbe.

Generalni pokrovitelj Druge balkanske izložbe sitnih životinja je Grad Prijedor a njen pokrovitelj je i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Tekst – www.prijedordanas.com