Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška, u mjestu Jošik, 10.11.2019. godine, u vremenskom periodu od 03,15 časova do 06,50 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pješak inicijala S.Ć. iz Kozarske Dubice a koji je na licu mjesta zatečen sa teškim tjelesnim povredama i nepoznati vozač sa nepoznatim vozilom koji se udaljio sa lica mjesta.

Povrijeđeno lice je radi ukazivanja medicinske pomoći prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluku.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica.

Istog dana, oko 16,00 časova, na osnovu operativnog rada i prikupljenih dokaza policijski službenici identifikovali su i lišili slobode lice inicijala M.B. iz Kozarske Dubice, zbog postojanja sumnje da je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je pješak zadobio teške tjelesne povrede, nakon čega se vozilom marke „Audi 80“ udaljio sa lica mjesta, nepružajući pomoć povrijeđenom licu.

Usljed zadobijenih povreda lice S.Ć., je 11.11.2019. godine, oko 01,00 čas, preminulo u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Policijski službenici uz nadzor postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja i dokumentovanja krivičnog djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“, „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“ nakon čega će protiv lica M.B. biti podnesen izvještaj.

PU Prijedor
Foto – ilustracija