Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je juče da je simptomatična brzina kojom Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske odgovara na dopise gradonačelnika Prijedora.

“Prošlo je sedam dana od slanja dopisa gradonačelnika do povratne informacije Ministarstva, a evo ima već 15 dana kako smo poslali Ministarstvu mišljenje o nesprovođenju zaključaka gradonačelnika i još nismo dobili /odgovor/”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru u pauzi današnje sjednice Skupštine grada.

On je istakao da to očigledno ima veze sa tim što je na čelu ovog ministarstva kadar stranke iz koje je i gradonačelnik Prijedora.

Govoreći o privatnim tužbama odbornika Skupštine grada protiv skupštinskih odluka, Pavlović je ocijenio da je to “krajnje licemjerno”.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da je odluke, kojima su ranije ove godine osporeni akti Skupštine grada, jednoglasno donijela Vlada Republike Srpske u kojoj sjedi 16 ministara, te da, stoga, ne stoji pripisivanje stranačkog donošenja odluka.

Nakon više tužbi lica protiv odluka Skupštine grada Prijedora u kojima je Okružni sud u Prijedoru tužbe uvažio i lokalnom parlamentu naložio da ih poništi, privatne tužbe protiv ove institucije podnijeli su i odbornici DNS-a Brane Radanović i Olivera Brdar Mirković.

Oni smatraju da nije bilo stvarnih razloga za njihovo razrješenje iz Komisije za izbor i imenovanje, kao i da to nije obavljeno u skladu sa Poslovnikom.

“Smatram i dalje da je u pitanju politička čistka i da nije bilo drugih razloga za smjenu članova Komisije. Iz tog razloga, čisto moralnog, podnijela sam privatnu tužbu zato što ne želim da obrazloženje koje je pročitano i koje je ostalo u zapisniku Skupštine bude nešto što će se u budućnosti smatrati razlogom”, rekla je Mirkovićeva novinarima u pauzi zasjedanja.

Predsjednik Skupštine grada Ajdin Mešić rekao je da ne može odgovoriti na pitanje koji su sve odbornici podnijeli tužbe protiv Skupštine, budući da je riječ o procesima koji su još u toku.

Protiv odluka Skupštine grada Prijedora su presude Okružnog suda u Prijedoru u korist bivšeg člana Odbora za žalbe Pantelije Panića i bivšeg direktora Centra za socijalni rad Milene Miodragović.

Odluke Skupštine grada o razrješenju i imenovanju Komisije za izbor i imenovanje i Odbora za žalbe osporilo je u martu Ministarstvo uprave i samouprave Republike Srpske, a u julu i Vlada Republike Srpske, naloživši Pravobranilaštvu da pokrene upravne sporove protiv tih skupštinskih odluka.

U međuvremenu je Skupština grada ukinula svoje osporene odluke i donijela nove, na šta je prošlog mjeseca došlo mišljenje Ministarstva uprave i lokalne samouprave da je trebalo čekati rezultate upravnih sporova.

Gradska Skupština Prijedora imenovala je danas Savjet za izradu Prostornog plana grada za period 2020-2040. godine i Savjet za izradu Regulacionog plana sportskog aerodroma “Urije”.

Odbornici su razriješili dužnosti članove Upravnog odbora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” Svetlanu Čeko, Zorana Rosića i Milovana Polovinu zbog isteka mandata, te ih imenovali za vršioce dužnosti do izbora novog četvorogodišnjeg saziva, a donijeli su i odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje članova ovog tijela.

SRNA

Povezane vijesti

Subota – 23. novembar: Prekid vodosnabdijeva... Obavještavamo naše cijenjene potrošače da će u subotu, 23.11.2019. godine, u periodu od 07:00 do 17:00 časova, doći do prekida vodosnabdijevanja u slj...
Prijedor: Iduće sedmice sastanak gradonačelnika Đa... Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je danas da će se naredne sedmice razgovarati sa predstavnicima preduzeća "Vode Srpske" o zaštiti od p...
Poklon Grada Prijedora: “Cirkus na ledu̶... U utorak, 26. novembra, sa početkom od 19:00 časova u dvorani "Mladost" u našem gradu gostuje "Grand cirkus na ledu". Zahvaljujući Gradskoj upravi ...
Prijedor: Đaković i Aćić obišli gradilište dvije s... U Prijedoru su pri kraju radovi na izgradnji dvije stambene zgrade od 52 stana u prijedorskom naselju Raškovac koje se grade u okviru projekata CEB dv...
Kinezi aktivno pripremaju teren za gradnju auto-pu... Kineska kompanija “SDHS-CSI BH” doo Banjaluka, koncesionar za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor-Novi Grad aktivno radi na realizaciji i ispunjava...
Grad Prijedor: Radno vrijeme za četvrtak, 21. nove... Na osnovu člana 5. tačka 3. Zakona o praznicima Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 43/07), člana 82. stav 3. Zakona o lokaln...
Poslanici Narodne skupštine RS 26. novembra razmat... Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatraće na narednoj sjednici plan parcelacije za auto-put Banjaluka – Prijedor po skraćenom postupku. ...
Završen Izviđački višeboj “Kozara 2019”... Proglašenjem pobjednika i spuštanjem izviđačke zastave, danas je u Prijedoru završen tradicionalni Izviđački višeboj "Kozara 2019". Za titulu najbo...