Da je potresna priča o dječaku Dejanu Zoriću iz Donjih Agića dirnula i najtvrđa srca svjedoči mobilni telefon Dejanove bake Stane koji neprestano zvoni.

Sa svih strana ljudi pozivaju nudeći pomoć.

Pomoć ovom mladom sportisti i uzornom učeniku ponudila je i omladina Prijedora i Novog Grada.

Mladen Karan i Dario Carić zajedno sa lokalnom zajednicom odlučili su da naprave jedan humanitarni koncert gdje bi nastupila poznata imena sa domaće estrade, a sav prikupljen novac od prodaje ulaznica bio bi preusmjeren Dejanu Zoriću čije su suze pred kamerama BN televizije potresle mnoge.

Pomoć u organizaciji humanitarnog koncerta ovoj dvojici aktivista na sastanku je pružio i Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad, koji je donio odluku da bez naknade ustupi sportsku dvoranu za ovaj događaj.

-Plan nam je da pomenuti koncert bude održan 23.novembra tekuće godine. Ovom prilikom apelovaćemo na poznata imena i muzičare da nam se jave kako bismo dogovorili procedure u samom njihovom nastupu – ističe Dario Carić jedan od organizatora koncerta koji je ponovo posjetio porodicu Zorić i hrabrog dječaka Dejana.

On je dodao da je zajedno sa kolegom Mladenom Karanom, prvim pokretačem akcije pomoći za Dejana, zakazao razgovor i sa načelnikom Krupe na Uni.

-Cilj nam je sve bratske opštine uključiti u ovu akciju. Prvo smo krenuli od domaćina opštine kojoj naš dječak pripada a to je Novi Grad, zatim ćemo upoznati rukovodstvo Krupe na Uni sa našom idejom. Pozvaćemo i porazgovarati sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem, zatim sa načelnikom Kostajnice, Oštre Luke i sa svim drugim ustanovama a sve s ciljem izgradnje kuće za Dejana i njegovu porodicu – rekao je Carić.

Dejanu je uručen i bicikl kojeg mu je poklonio Duško Topić, jedan od humanitaraca, vlasnik Monti Kotač prodavnice iz Prijedora.

Sa osmijehom na licu pred našom ekipom Dejan je napravio nekoliko krugova svojim novim prevoznim sredstvom sa kojim će se već ujutro zaputiti u školu.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com