U prostorijama Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor koje se nalaze u zgradi Kola srpskih sestara Prijedor, sa radom je počeo tradicionalno obrazovni centar za djecu.

Upravo zajedničkim naporom ove dvije organizacije iz našeg grada realizovana je jedna ovakva ideja.

-Znali smo da postoji veliko povjerenje u naš rad ali broj djece koji se pojavio odmah na prvoj radionici je prevazišao naša očekivanja. Ipak, sretni smo da od večeras naše Udruženje broji više od 20 novih članova, polaznika obrazovnog centra. Program po kojem će djeca raditi sastoji se od niza edukativno-kreativnih radionica za djecu od tri i više godina starosti predškolskog uzrasta – rekao je član Udruženja Dejan Karlica.

Obraćajući se roditeljima prisutne djece, on je dodao da će njihovi mališani kroz igru učiti o tradiciji i njenim oblicima.

-Prolazeći kroz razne aktivnosti razvijaće svoje motoričke sposobnosti, poboljšavati koncentraciju, stimulisati čula, razvijati komunikacijske i socijalne vještine te izgrađivati samopouzdanje putem javnih nastupa – istakao je Karlica.

Vaspitač koji radi sa djecom je Prijedorčanka Milana Ćulibrk, inače učiteljica u OŠ „Mladen Stojanović” Ljubija.

Upis djece može se izvršiti u prostorijama Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor(zgrada Kola srpskih sestara) ponedjeljkom i četvrtkom od 17 časova ili pitem broja telefona 065/726-097.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com