ŠA stipendija – misija podrške talentovanim i vrijednim umjetnicima

Udruženje ŠA Fest dodjeljuje stipendiju za studente fakulteta likovnih umjetnosti

Nakon saksofona, koji je početkom 2019. godine kupljen i poklonjen Muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju podrške mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

Iz Udruženja ŠA Fest ističu da ispunjavaju svoja obećanja data publici koja je i ove godine, dolaskom na ŠA Fest i kupovinom ulaznica i pića, podržala inicijativu Udruženja da se dio prihoda usmjeri upravo na podršku mladim umjetnicima.

Ove godine podršku umjetnicima, ŠA Fest započinje stipendijom studentima 2.,3. i 4. godine fakulteta likovnih umjetnosti.

Konkurs je objavljen na stranici www.shafest.com, a može se pronaći i na FB stranici ŠA Festa FB stranici ŠA Festa.

„Ovom stipendijom, ispunili smo obećanje i pokazali da smo ozbiljni i iskreni u svojim namjerama da podržavamo umjetnost u svakom obliku. ŠA Fest je priča u koju smo svi zajedno uključeni, koja budi sve ono dobro što nosimo u sebi, putem koje postajemo filantropi, promovišemo prave vrijednosti, čuvamo sjećanje na Mikšu i jedva čekamo sljedeći ŠA Fest. Kako raste Festival, tako će rasti i broj stipendija, donacija i drugih vidova podrške umjetnosti“, izjavio je Goran Krivić, predsjednik Udruženja ŠA Fest, ističući da nakon ovog dolazi još dosta novih, lijepih iznenađenja.

Podsjećamo, ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Održava se svakog avgusta u Prijedoru, a jedan od ciljeva festivala upravo je podrška mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.