Najbolji sportisti Prijedora za 2019.godinu biće proglašeni 20.decembra na tradicionalnoj manifestaciji “Izbor sportiste godine” koja će biti organizovana po 50.put.

Organizacioni odbor manifestacije je nakon današnje sjednice uputio poziv svim sportskim kolektivima na području grada Prijedora da dostave prijedloge svojih kandidata.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je predsjedavao ovim odborom, istakao je da je ovo tradicionalna manifestacija koja okuplja sportiste i sportske radnike i koja nagrađuje najbolje među njima.

“Ove godine je ovo jubilarni 50.izbor sportiste pa će se i ovaj Organizacioni odbor, a i sportski klubovi potruditi da ovo bude jedan lijep događaj u našem gradu sa ciljem izbora najboljih sportista, ali i obilježavanja ovog jubileja”,rekao je Đaković.

On je izrazio nadu da će se ove večeri okupiti sportisti svih generacija, kako bi se prisjetili nekadašnjih uspjeha, ali i pozdravili nove uspjehe mladih sportista našeg grada.

Na ovoj sjednici Organizacionog odbora izabrani su članovi žirija na čijem čelu će, kao i do sada, biti Saša Goronja, a lokalna medijska kuća IPC “Kozarski vjesnik” je zadužena za organizacione pripreme ovog sportskog događaja u gradu.

Ove godine će se birati najbolji sportista, najuspješnija muška i ženska sportska ekipa, najbolji sportski radnik i trener, te najbolji mladi sportista, a kompanija “Arselor Mital Prijedor” nagradiće desetak najuspješnijih perspektivnih mladih sportista.

Novina je da će se rezultati sportista vrijednovati od decembra 2018.godine pa do 25.novembra ove godine do kada je rok za predaju prijava sportskih klubova odnosno postignutih rezultata.

Generalni pokrovitelj manifestacije “Izbor sportiste 2019.godine” je Grad Prijedor.

www.prijedorgrad.org