Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović, prisustvovao je radnom sastanaku u vezi sprovedenih aktivnosti predviđenih “Akcionim planom prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora za period 2017-2021”, koji je održan u prostorijama Gradske uprave Prijedor.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici OSCE-a, Gradske uprave Prijedor, Foruma za bezbjednost zajednice i predstavnici koalicije „Prva tolerancija“ Prijedor.

Na radnom sastanku prezentovane su do sada realizovane aktivnosti po navedenom planu kao i aktivnosti svih subjekata koje su planirane za naredni period. Posebno je analizirano trenutno stanje bezbjednosti nakon incidenata koji su evidentirani tokom tekuće godine, na području Policijske uprave Prijedor. S ciljem prevencije i adekvatne reakcije na incidente koji mogu da utiču na bezbjednosnu situaciju, tokom sastanka je diskutovano o predlozima koji se tiču eventualne revizije Akcionog plana.

Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu, pravovremeno u saradnji sa drugim relevantnim subjektima, preduzimati preventivne mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti i zakonom propisanim ovlaštenjima s ciljem očuvanja stabilnog stanja bezbjednosnog na području grada Prijedorai prijedorske regije.

PU Prijedor