Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom proteklog vikenda na području koje operativno pokriva ova Uprava, realizovali su pojačane aktivnosti s ciljem sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja te sankcionisanja inkriminisanih radnji.

U dva ugostiteljska objekta sproveli su operativno taktičku radnju racija a kod lica D.S. iz Prijedora pronađeno je i privremeno oduzeto pvc pakovanje opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Prilikom realizacije pojačanih aktivnosti policijski službenici su, 27.10.2019.godine, oko 01,00 čas u Prijedoru, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela „Teška krađa“ nad trgovačkom radnjom, lišili slobode lice A.Ž. iz Prijedora.

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela a protiv lica slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima je sedam lica sankcionisano po Zakonu o javnom redu i miru kao i 55 učesnika u saobraćaju zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od kojih je šest zadržano lišenjem slobode do otrežnjenja.

Takođe, policijski službenici ove policijske uprave i u narednom periodu nastaviće sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine odnosno prevencije inkriminisanih radnji.

PU Prijedor
Foto – ilustracija