Predsjednik Rudar-Prijedora Darko Milunović donio je sjajne vijesti za navijače ovog kluba na pres konferenciji.

Naime, klub će od sad moći normalno da funkcioniše jer je potpisan zaključak o reprogramu poreskih obaveza.

– Imamo sjajnu vijest da će klupski žiro-račun biti odblokiran, što je najveći uspjeh, ne samo za ovaj troipomjesečni period koliko smo tu, već za cijelu polusezonu. Zaključak o reprogramu poreskih obaveza dobili smo od Vlade Republike Srpske i kompletan poreski dug biće reprogramiran u periodu od pet godina – rekao je Darko Milunović.

Glavni takmičarski cilj “zeleno-crnih” i dalje je osvajanje prvog mjesta.

– Ostajemo pri postavljenim ciljevima. Zaostatak od pet bodova za liderom Krupom ne znači mnogo. Osim te derbi utakmice koju smo izgubili na našem terenu još ni u jednoj drugoj nismo primili gol. Prilično stabilno igramo, utisak je da je forma u malom padu. Međutim, treba biti svjestan da smo uradili dosta stvari mimo ulaganja u igrački kadar. Kupili smo kosilicu, zatim kontejnere, okrečili i sredili svlačionicu sređujemo i ogradu, ušli smo i u proceduru postavljanja reflektora gdje prvi dio troškova pada na klub. Za te troškove mogli smo da dovedemo tri igrača koji bi pravili razliku. Ali, naša zamisao je da paralelno razvijamo, pored sportskih, i infrastrukturne i poslovne stvari – objasnio je Milunović.

Na pitanje da je prijedorska fudbalska javnost nezadovoljna rezultatima i izdanjima ekipe, posebno nekih pojedinaca, Milunović je odgovorio:
– Taj utisak možda svi mi u klubu dijelimo. Ali treba shvatiti. 21. juna bila je Skupština, pripreme su počele 1. jula, niko od igrača nije imao ugovor, bilo ih je teško motivisati da ostanu. I onda ulazimo u projekat koji je ambiciozan. Hoću da budemo prvi! Suočavamo se sa povratnikom iz Premijer lige BiH koji je u ovom momentu organizovaniji klub, malo vrijedniji finansijski i brže, bolje igraju od nas, utisak je svih. Malo je došlo do stagnacije i pada forme. Da li je sudijski kriterijum adekvatan ili nije, bio bih neiskren kada bih rekao da sam zadovoljan, ali pričamo o sportskim temama?! Sportski sektor ima podršku uprave, uradićemo pravu analizu u novembru, ne samo sportskog sektora i biće to prava uvertira za donatorsko veče pred Novu godinu od koje mnogo očekujemo. Od Rudar Prijedora pokušavamo da napravimo dobro preduzeće.

Milunović je istakao da sve radio u dogovoru sa sportskim direktorom Sašom Stevićem i trenerom Igorom Jankovićem.

–Ne miješam se u sportski sektor, čak i sastav saznam iz zapisnika. Sve što smo radili, zajednički smo radili, direktor i trener identifikuju koji nam igrač treba, predlože nekoliko imena i onda se konsultujemo oko uslova. Znali smo kojim budžetom raspolažemo, mogli smo dovesti i skuplje igrače, ali sam potpuno zadovoljan selekcijom. Redoslijed na tabeli je realan, Krupa je za nijansu bolja i uigranija ekipa, imamo jeftin igrački kadar za prvo, a možda skup za drugo mjesto. Ovo je jedan proces i teško je preko noći doći do rezultata. Za pravi uspjeh trebaju tri prelazna roka, a mi imamo samo jedan iza sebe. Možda smo negdje pogriješili, negdje nismo, ali želimo da dovedemo Marinka Rastoku iz tuzlanske Slobode, te Zorana Milutinovića i Demira Jakupovića iz Borca, tačnije da ih vratimo u Rudar-Prijedor i da imamo mnogo ozbiljniju ekipu – rekao je na kraju Darko Milunović, predsjednik FK Rudar-Prijedor.

Bez priče o ostavci Jankovića

Nakon remija u Brčkom u Prijedor je bila informacija da je trener Igor Janković ponudio ostavku.

– Nije bilo razgovora o tome. Trener Janković i ja čujemo se poslije svake utakmice. Nije se razgovaralo u tom pravcu već o stvarima kao što su žuti karton u 50. sekundi, mnoštvo ofsajda, a da li su bili – rekao je Milunović.

EuroBlic-srpskainfo.com