Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Aliji Hrustiću iz Prijedora i osudio ga na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i ljubavnika Envera Halilagića, koje je zatekao u krevetu i ubio sa 54 udarca nožem i sjekirom!

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud u trećestepenom postupku odbio žalbe odbrane i Tužilaštva.

– Odbijaju se kao neosnovane žalbe Tužilaštva i branioca optuženog i potvrđuje se drugostepena presuda Vrhovnog suda Republike Srpske kojom je Hrustić oglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na 30 godina zatvora – navodi se u odluci Vrhovnog suda RS.

Odbrana je u žalbi tražila ukidanje presude i ponavljanje postupka zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, ali i zbog same kvalifikacije krivičnog djela, smatrajući da se tu radilo o ubistvu. S druge strane, Tužilaštvo je tražilo da se Hrustiću kazna poveća sa 30 na 35 godina zatvora.

Stravični zločin počinjen je 27. maja 2017. godine u kući u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora, u kojoj je Azra radila kao pomoćnica. U presudi se navodi da je Hrustić kobnog jutra došao do kuće da potraži svog maloljetnog sina.

– Kad je u dvorištu primijetio auto Envera Halilagića, iz svog vozila uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao nage Azru i Envera i odmah ih napao i udarao nožem i sjekirom dok ih nije usmrtio – navodi se u presudi.

EuroBlic-srpskainfo.com-avaz.ba