Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević i potpredsjednik SDS Nemanja Vasić zaduženi su da u ime stranke nadgledaju rad Gradskog odbora u Prijedoru i da pokušaju prevazići probleme i podjele koje tamo traju mjesecima, saznaje Srpskainfo.

-Obavićemo razgovore sa jednom i sa drugom stranom da vidimo možemo li to konsolidovati na način da ostane jedinstvo, ili ćemo morati predložiti rigoroznije mjere Predsjedništvu SDS koje donosi konačnu odluku. Dakle, mi idemo da sagledamo stanje i da procijenimo šta bi trebalo preduzeti da se popravi stanje u Prijedoru gdje imamo određenih problema i podijeljenost – kaže Nemanja Vasić.

Milan Miličević naglašava da on i Vasić nisu povjerenici jer povjerenik ne može da bude postavljen u bilo kom opštinskom ili gradskom odboru koji nije raspušten i koji je legalno izabran.

-Mi smo ispred Predsjedništva stranke imenovani da nadziremo rad našeg Gradskog odbora, da odemo tamo, da sa njima razgovaramo o organizacionim, personalnim i drugim problemima koje imaju. Dakle, mi smo zaduženi za koordinaciju rada gradskog odbora, da tradimo zajedno sa predsjednikom tog odbora i sa ljudima koji su tamo članovi. Znamo već da postoje problemi unutar odborničkog kluba SDS u Prijedoru. Želimo da ih dovedemo za isti sto, da sa njima razgovaramo i da praktično nađemo najbolje rješenje koje ćemo predočiti Predsjedništvu, odnosno predsjedniku SDS – kaže Miličević.

Podsjećamo, predsjednik GO SDS Prijedor Milan Tubin nedavno se pridružio strankama okupljenim oko SNSD u zahtjevu za opoziv gradonačelnika Milenka Đakovića iz DNS, nakon čega se vrh SDS ogradio od njegovog poteza.

Istovremeno, četiri od ukupno pet odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora održali su konferenciju za medije na kojoj su istakli da nisu za koaliciju sa SNSD te da ju je bez odobrenja stranke samovoljno dogovorio Tubin, koji je poslanik u Narodnoj skupštini Srpske. Bila je to kulminacija višemjesečnih problema i podjela u SDS u Prijedoru.

EuroBlic-srpskainfo.com