Fudbalski klub Jedinstvo odgovorio je na saopštenje Rudar-Prijedora u kojem su gosti naveli da je došlo do napade na njihove igrače u prostorijama zgrade brčanskog kluba.

Čelnici Jedinstva ističu da su ekipu Rudar-Prijedora dočekali na korektan način ali da gosti nisu najavili dolazak svojih navijača i da su ih zamolili tek po dolasku na stadion da ih smjeste na jedan dio tribina. U Brčkom tvrde da su za incident krivi gostujući navijači kojima su tokom meča nosili i osvježenje.
– Gospodo, kažete da su to momci od 18 do 20 godina. Objasnite nam otkud kod tih mladih momaka palice, željezne šipke i kamenje ? Od koga su se oni branili ? Metalnim šipkama, kamenjem i flašama zasuli su gledaoce koji su izlazili sa stadiona. Zašto ni u jednom trenutku niste napisali kako sa tribina vaš sportski direktor huška navijače, psuje majku simpatizerima naše ekipe. Odgovorno tvrdimo da niko nije ušao u svlačionicu gostiju i udarao igrače Rudara. Želimo naglasiti da se na našim utakmicama nikad nije desio ni jedan jedini incident i svaku utakmicu smo više nego korektno organizovali. Ove sezone sa našeg stadiona puni plijen su nosile ekipe Krupe i Podrinja, kako to da njima niko nije pravio probleme i upadao u svlačionicu. Da se razumijemo ne bježimo od odgovornosti kao klub ako je do nas. Ali zapitajte se malo da li baš sve bilo kako ste vi naveli- navodi se u saopštenju Jedinstva.

EuroBlic-srpskainfo.com
Foto – FK jedinstvo