Mala nerazvijena opština Oštra Luka u sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske, pripada jednoj od pograničnih opština.

Selo Koprivna nalazi se na entitetskoj liniji razgraničenja koja prolazi pored srpskih kuća, kroz dvorišta, ali i bašte.

O životu na liniji razgraničenja poričao nam je Mirko Milanović koji 11 dunuma zemlje od kojih su samo četiri u Republici Srpskoj. Međutim, iako na granici, kaže u svojoj je zemlji.

Mirko kaže da bi se vratio i da je Federaciji, ali bi tada prodao imovinu. Objašnjava da može da živi sa svima u komšiluku, ali da bi radije sa svojim narodom.

Život na granici, ima svoje prednosti i mane. Najveća dobit od Dejtonskog sporazuma je mir. Dušan Mastikosa je penzioner koji svoj životni standard poboljšava prodajom domaćih proizvoda i šumskih plodova.

Dušan kaže da stranci i turisti znaju o kakvim je proizvodima riječ i da ih kupuju.

– Ko je zadovoljan dođe jednom, dođe i drugi put i preporuči me svojim prijateljima. Tako i nemam problema sa prodajom, a to mi je dodatna zarada – objašnjava Dušan.

Zbog razuđenosti opštine, pojedine mjesne zajednice znatno su udaljene od administrativnog centra. Imajući to u vidu, ulaganja su ravnomjerna.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stupar kaže da su mjesnoj zajednici Koprivna, koja je je druga po veličini u opštini, u posljednjih godinu dana realizovali nekoliko krupnih projekata u vrijednosti oko 400.000 KM.

Opština Oštra Luka prostire se na 204 kilometara kvadratnih i ima oko 3.000 stanovnika.

RTRS