Iako prohladnu, ovu jesenju nedjelju mladi Demokratskog narodnog saveza Prijedor iskoristili su da urade nešto korisno za lokalnu zajednicu.

Naime, članovi DNS-a sa područja Aerodromskog naselja, ali i Urija, Gomjenice i drugih dijelova grada, uređivali su igralište koje se nalazi između ulica Arhimandrita Partenijusa, Cerske i Mihajla Pupina.

-U ovom naselju ima veliki broj mladih. Dio njih koji živi u okolnim ulicama svoje slobodno vrijeme provodi na ovom igralištu, bilo da su u pitanju djeca koja koriste ljuljačke, klackalice ili tobogan, ili oni nešto stariji koji igraju košarke ili malog fudbala. Iako idu hladniji dani, ovdje je uvijek živo i veselo. Naša organizacija odlučila je da napravi jednu akciju u kojoj smo, uz druženje, uredili okolinu igrališta, pokupili smeće oko njega, popravili pokvarene klupe, obojili konstrukciju koševa i postavili nove mrežice – rekao je Srđan Smiljanić, predsjednik Organizacije mladih Demokratskog narodnog saveza Aerodromsko naselje.

On je dodao da su mladi DNS-a iz ovog naselja dali prijedlog da ovo igralište dobije naziv „9. Januar“.

Inače, za sutra su planirani i radovi na uređenju podloge igrališta oko dječijeg mobilijara.

U akciji je učestvovalo 40-ak članova Organizacije mladih DNS-a Prijedor ali i onih nešto starijih, a podršku su dobili i od predsjednika Gradske organizacije DNS-a Prijedor i aktuelnog gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, poslanika u Narodnoj skupštini RS Duška Ivića te odbornika ove partije u lokalnom parlamentu.

Mladi DNS-a Prijedor najavljuju slične akcije u narednom periodu i u drugim dijelovima grada.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com