rudar prijedor-sarajevo-najavaFudbaleri „Rudar-Prijedora“ u nedjelju u 25.kolu prvenstva Premijer lige BiH dočekuju u 16.30 časova četvrtoplasirano „Sarajevo“, koje do sada u borbama za bodove nikada nisu savladali. U dosadašnjih devet mečeva dva puta su remizirali (u prve dve sezone na Gradskom stadionu 2:2 i 1:1) i doživjeli sedam poraza, postigli devet, a primili ukupno 25 golova. Ipak, tradicijom se mnogo ne opterećuju, jer i nemaju razloga, već zbog teškog položaja, kao pretposljednji na tabeli, „zeleno-crni“ se nadaju uspjehu.

-Svesni smo značaja utakmice. Kvalitet je na strani Sarajlija, ali dobro smo radili i spremni smo da damo sve od sebe. Domaća publika biće zadovoljna, a vjerujem da će se radovati našoj pobjedi – istakao je iskusni štoper Dragoslav Stakić.

Šefa stručnog štaba Darka Nestorovića raduje povratak u tim Stakića, koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona, kao i najvećeg fudbalskog znalca u redovima Prijedorčana Borislava Mikića, kojeg, poslije isključenja protiv zeničkog „Čelika“, nije bilo u tri susreta.

– Izuzetno važna utakmica za nas. „Sarajevo“ ima dobru ekipu, bori se za šampionsku titulu i sigurno nosi epitet favorita. Biće nam teško, ali očekujem dobru igru u kojoj nećemo kalkulisati, već idemo na sva tri boda. Nadam se pobjedi – optimista je, kao i uvek, Nestorović.

Stateg „rudara sa Sane“ neće moći da računa na povrijeđene Slobodana Milanovića i golmana Borišu Bodirogu, kao ni Brazilca Pedra Bedu, kojem je sada, poslije čekanja sertifikata, potrebna boravišna viza i stećiće pravo igranja u „krajiškom derbiju“ na gostovanju banjalučkom „Borcu“. Na povrede su se žalili Nemanja Pekija i Marinko Rastoka, pa je neizvjesno da li će ih biti u sastavu.

Da su u „Rudar-Prijedoru“ poklanjali više pažnje igračima iz svog omladinskog pogona, možda ne bi sebe doveli u nezavidnu situaciju. U ovoj sezoni nastupilo je do sada 32 igrača, od kojih je 18 debitanata. Ukoliko im se pridoda Japanac Doha Kenta, koji je došao zimus, ali ga nije bilo u ekipi, brojka onih koji nisu bili u klupskom omladinskom pogonu popela se na 19.

-Očekujem sve veće prisustvo igrača iz mlađih kategorija u prvom timu. Poznato je i da sam prilikom svog prvog boravka u Prijedoru oslonac tražio u mladim igračima, Razgovarao sam sa Predragom Šorgom, koji je koordinator Omladinskog pogona, imaju dobar plan i program rada i stručan trenerski kadar. Aleksandar Jovičić je igrao u Mostaru protv „Veleža“ i zadovoljan sam, tu je i Siniša Saničanin, a na vratima povratka su pozajmljeni Nermin Hodžić i Amir Kukavica. Saše Pušca se sjećam kao pionira – ističe Nestorović.

Sve mjere, kako tvrdi sportski direktor Slavko Basara, poslije sastanka struktura kluba zaduženih za organizaciju sa službama koje im pomažu, preduzete su da ovaj, očekuje se pravi fudbalski spektakl, protekne u najboljem redu. Nakon subotnjeg treninga i pregleda policije, stadion će biti zatvoren do pred samu utakmicu.

-Iz „Sarajeva“ smo dobili dopis od kojeg se njihov klub unaprijed ograđuje od dolaska navijačke grupe „Hordi zla“ u smislu podrške, ali naravno ne može se zabraniti navijačima da dođu na stadion. FS BiH je utakmicu proglasio visoko rizičnom, uz specijalnog kontrolora, a vjerujemo da će proteći sve na nivou jedne prave predstave za sve poklonike „najvažnije sporedne stvari na svijetu“. Interesovanje prevazilazi okvire ovih prostora, jer nam se najavila i novinarska ekipa iz Engleske – rekao je Basara.

Naravno očekuje se da će i domaća navijačka grupa „Alkohol bojsi“ pomoći svojim ljubimcima onako kako je to i do sada, bez obzira na slabe rezultate, zdušno činila, sa željom da savladaju „bordo-tim“ sa Koševa, jer bi tada napravili veliki korak ka ostvarenju cilja – opstanka u bh.eliti. Posljednji put radovali su se zajedno kod kuće još 30. oktobra (protiv „Viteza“ 2:1) i očekuju da će konačno dočekati novo, ovoga puta, veliko slavlje.

TRIJUMF NESTOROVIĆU NA DAR

Nestorović je u petak napunio 49 godina, a najljepši poklon od svojih izabranika bio bi mu trijumf nad Sarajlijama.

– Na stranu moj 35. rođendan, ali svakako kada je već tako, značila bi mi pobjeda, kao i svima koji su iskreno uz „Rudar Prijedor“ – kroz šalu o godinama rekao je Nestorović.

N. Đerić