Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora poziva predstavnike kreativne industrije, kompanije, zainteresovane studente, kao i freelancere i kreativce da učestvuju na besplatnom Meet up događaju “Kreativna industrija – Potencijal za razvoj karijere”.

Događaj je organizovan u okviru horizontalnog projekta “TALIA – Izdvajanje područja i teritorija na polju razvoja vrhunskih inovacija”, finansiranog od strane EU Interreg MED Programa 2014-2020.

Ovaj događaj će se održati u četvrtak 03. oktobra 2019. godine u HUB coworking prostoru (www.prijedorhub.com), koji se nalazi u okviru agencije PREDA-PD u Prijedoru. Cilj ovog događaja je da okupi stručnjake iz lokalne i regionalne kreativne industrije, kao i pojedince (studente, mlade, start-ap kompanije) zainteresovane za razvoj karijere u sektoru kreativne industrije. Pored toga, događaj ima za cilj da privuče predstavnike obrazovnih institucija, organe javne uprave, mlade, organizacije za podršku biznisu, kao i predstavnike međunarodnih organizacija.

Brojni predavači će prenijeti svoja lična i profesionalna iskustva, primjere dobre prakse, izazove i rješenja u oblasti kreativne industrije. Govoriće se i o globalnim i lokalnim trendovima u brzo rastućoj i veoma popularnoj kreativnoj industriji.

Događaj je posvećen promociji lokalne kreativne industrije, umrežavanju i podršci. Već etablirani predstavnici kreativne industrije će razmijeniti znanja, savjete i kontakte sa početnicima. Takođe, mogućnosti i mjere podrške lokalnih vlasti, biće predstavljene u okviru ovog događaja. Više informacija o događaju, predavanjima i panelistima dostupno OVDЈE. Ne propustite priliku za dodatno umrežavanje i razmjenu iskustava iz oblasti kreativne industrije – poručuju iz razvojne agencije PREDA-PD.

Na događaju će biti predstavljena dostignuća i stvarna dinamika društvene i kreativne zajednice Interreg MED programa. Razvojna agencija SERDA iz Sarajeva, kao partner na jednom od modularnih projekata CHEBEC u sklopu društvene i kreativne zajednice Interreg MED-a, učestovaće u ovom događaju.

Šta je društvena i kreativna zajednica?

Društvena i kreativna zajednica Interreg MED ima za cilj da poveže društvene i kreativne inovatore na području Mediteranske regije, kako bi konsolidovala i podjelila nove uspješne modele razvoja. Zajednica, vođena horizontalnim projektom TALIA, na strukturiran način promoviše implementaciju i prenosivost niza rezultata modularnih projekata, koji se odnose na kreativnost i društvene inovacije. U tom cilju, obezbijeđuju se zajednički instrumenti, koji omogućavaju povezivanje modularnih projekata sa lokalnim inovacijskim zajednicama, počevši od regiona partnera, koji učestvuju na implementaciji projekta.

RTRS