avaz-pijani djeda mraz (2)“Željeznice RS” ne odustaju od tradicije da mališanima čiji roditelji rade u ovom preduzeću novogodišnje paketiće podijele u vozu. Tako je ove godine bilo i u Prijedoru. Djeda Mraz se prošetao po svečanom vozu, podijelio poklone iz vreće i uredno vratio u svoju bazu.

No, novogodišnji voz i slika Djeda Mraza na željezničkoj stanici mnoge je vratila u vrijeme od prije tri godine, jer se i danas sa gromoglasnim smijehom prepričava to kako je Djeda Mraz na jednoj stanici posrnuo i naglavačke ispao iz voza.

– Dvije godine imamo novog Djeda Mraza, a prije tri smo imali Djeda Mraza koji je dobro volio popiti. Voz ide od Prijedora do Omarske, vožnja traje nekih pola sata i on je već u Omarskoj, pošto je u međuvremenu dobro „povukao“, umalo ispao iz voza. Stanicu kasnije, po povratku, sapleo se i pao. Ustvari, promašio je stepenicu, jer je u sebe salio više od dva promila alkohola. Ubrzo nakon toga je i otišao u penziju, ali je priča ostala – otkriva detalje priče jedan od prijedorskih željezničara koji zbog Djeda Mraza, koji je u penziju otišao kao nadzornik lokomotiva, nije želio da se njegovo ime spominje u javnosti.

Dnevni avaz
avaz-pijani djeda mraz (1)