Nakon tromjesečnog rada sa glumcem Deanom Batozom u šestoj Ljetnoj školi glume Pozorišta Prijedor u okviru Dramskog studija „Živko Desnica“, 10 polaznika je spremno da pokaže svoje umijeće i pokažu gledaocima sve što su naučili.

Radi se o mladima od 16 do 22 godine koji dolaze iz Prijedora i Gradiške.

Škola je trajala od kraja mjeseca juna a kolaž predstavu “Karakteri” mladi polaznici će premijerno igrati u subotu, 28. septembra, od 20:00 časova u Pozorištu Prijedor.

Cijena ulaznice je 5 KM, a treba reći da je sav ostvareni prihod od prodaje kao i sredstva prikupljena u kutiju za dobrovoljne priloge koja će biti postavljena u holu Pozorišta, biti uplaćen za liječenje trogodišnje Milice Jeličić.

Prijedorskoj publici će se predstaviti: Valentina Grujčić, Katarina Rendić, Đurđica Jeftić, Jelena Medić, Maja Zekanović, Ivana Stevanović, Anđela Marić, Miloš Stojnić, Nikola Gnjatović i David Kešin.

U prethodnim godinama kroz Ljetnu školu glume prošlo je nekoliko desetina Prijedorčana od kojih su neki završili Akademiju umjetnosti Banja Luka-smjer gluma i sada su dio glumačkog ansambla Pozorišta Prijedor, neki još studiraju, dok je više njih glumilo u predstavama Pozorišta Prijedor.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com