Banjalučko tužilaštvo optužilo je pjevača Halida Muslimovića (58) za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda Sonji Bašić, a u sudskom pozivu koji je upućen optuženom, pored hapšenja, zaprijećena je čak i mjera pritvora.

– U slučaju da se na ovaj poziv ne odazovete, niti svoj izostanak opravdate, bićete prinudno dovedeni, a protiv vas može da se odredi pritvor. Dužni ste o svakoj promjeni adrese ili namjeri promjene adrese odmah da obavijestite ovaj sud. Poučavate se da možete da uzmete branioca i da branilac može biti prisutan na glavnom pretresu – navedeno je u sudskom pozivu Muslimoviću.

Podsjetimo, događaj za koji se Halid tereti navodno se desio 27. jula proše godine, od dva do tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka – Kozarac. Halid je tada, navodno, udarao, grizao i vrijeđao Sonju Bašić, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

– Je**** te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja. Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati – navodno je govorio Muslimović ženi.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke sa oštećenom u svom automobilu “pežo 607” udario Bašićevu više puta šakom u lice.

– U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gdje je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici.

Nakon što ju je navodno bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

– Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva sa unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv sa leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.
Nakon navedenog, Halid je navodno Sonju ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku. Nakon što mu je zaprijetila da će pozvati policiju, Muslimović je uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

Na glavnom ročištu koje je zakazano za 26. septembra saslušaće se samo dva svjedoka tužilaštva i to oštećena Sonja Bašić i vještak sudske medicine Milan Srdić. Tužilac je zatražio da Osnovni sud u Banjaluci nakon sprovedenog postupka optuženom Halidu Muslimović za krivično djela tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 maraka, a za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti novčanu kaznu od 400 maraka.
Osim saslušanja dva svjedoka tužilaštvo će na glavnom pretresu izvesti i u sudski spis uložiti 20 materijalnih dokaza protiv optuženog Halida Muslimovića.

“Smatram da postoji dovoljno dokaza koji pružaju osnov za tvrdnju da je Halid Muslimović počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom”, zaključili su u tužilaštvu, a piše Kurir.

Avaz-Kurir