U okviru 8.kola Omladinske Premijer lige BiH, juniori Rudar-Prijedora gostuju u Mostaru gdje igraju derbi meč protiv Zrinjskog.

Domaćin je favorit, lider na tabeli sa maksimalnih sedam pobjeda, ali su izabranici trenera Marjanovića u grad na Neretvi otišli sa optimizmom.

Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Darkom Milunovićem odlučila je da nagradi mlade fudbalere za prethodne dobre igre i rezultate.

Tako su Prijedorčani nakon zajedničkog ručka sa predsjednikom u motelu “Le pont” u petak otputovali za Mostar gdje ih ove subote očekuje najteži ispit u dosadašnjem dijelu takmičenja.

-Zrinjski je favorit, nema sumnje oko toga. Međutim, moji momci u pozitivnoj atmosferi dočekuju ovaj susret. Nakon nesretnog poraza od Slobode na otvaranju sezone, igraju sve bolje što govori i naša pozicija u vrhu tabele. Za mnoge je to iznenađenje, ali ja sam siguran da oni imaju još dosta toga da pokažu i da svojim igrama i ponašanjem apsolutno pokazuju da nam je mjesto među najboljim juniorskim timovima u BiH – kaže Srđan Marjanović koji se zahvalio upravi kluba što čini maksimalne napore da i omladinskom pogonu omoguće što bolje uslove za trening i utakmice.

Dodaje da će biti teško osvojiti bod(ove) u Mostaru ali da će njegovi igrači dati sve od sebe da se kući vrate neporaženi.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com