Na suđenju za zločine počinjene u prijedorskom selu Zecovi, Državno tužilaštvo uložilo je set materijalnih dokaza koji se odnose na dokumentaciju izuzetu prilikom pretresa Mjesne zajednice Rasavci i imovine optuženih Dušana Milunića, Radomira Stojnića i Radovana Četića.

Tužiteljica Dika Omerović rekla je da dokumentacijom iz Mjesne zajednice dokazuje da je vođena evidencija i formiran Krizni štab. Ostalim dokumentima nastoji dokazati učešće trojice optuženih u oružanom sukobu.

Odbrane su prigovorile na zakonitost dokaza jer smatraju da nisu ispoštovane odredbe koje propisuju način otvaranja oduzete dokumentacije.

Sa današnja 22, Tužilaštvo je u spis uložilo ukupno 378 dokaza.

Bilo je planirano da u nastavku suđenja bude saslušan preostali svjedok Tužilaštva Z-12, ali se on nalazi na liječenju, i Sudu BiH je dostavljena medicinska dokumentacija.

Optužnica tereti Dušana Milunića, Radomira Stojnića i Radovana Četića, sa Duškom Zorićem, Željkom Grbićem, Zoranom Stojnićem, Ilijom Zorićem, Zoranom Milunićem, Boškom Grujičićem, Ljubišom Četićem, Radetom i Urošem Grujčićem te Rajkom Gnjatovićem, za ubistva najmanje 150 civila bošnjačke nacionalnosti počinjena 23. jula 1992. u Zecovima.

Dušan Milunić optužen je kao komandir Rasavačke čete, Radomir Stojnić u svojstvu komandira Rezervne stanice milicije, Radovan Četić u svojstvu predsjednika Kriznog štaba za selo, a ostali optuženi kao pripadnici Rasavačke čete Vojske Republike Srpske (VRS).

Nastavak suđenja zakazan je za 27. septembar, kada će se ponovo preći na izvođenje dokaza Odbrana.

Odbrana Željka Grbića izjasnila se da nema prijedloga dokaza, pa je planirano da budu saslušani prvi svjedoci Ilije Zorića.

BIRN