Na fasadi zgrade u centru Priejdora, pored Muzeja Kozare, počelo je oslikavanje novog murala u našem gradu.

Mural pod nazivom “What is inside” (Šta je unutra), autorski rad Andreja Žikića Arteza iz Beograda, pobjednik je konkursa za dodjelu sedme godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manincor” za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2019. godinu.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 57 prijavljenih radova koje su poslali autori iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Grčke, Španije, Portugala, Poljske, Njemačke, Egipta i Maroka.

Kako je rekao predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor, Boris Eremić, oslikavanje murala biće završeno u subotu, 21. septembra a svečano otvaranje predviđeno je za 5. oktobar.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manincor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM (neto).

Podsjetimo, grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa, „Grad“ umjetničke grupe „Dim Tim“ iz Beograda, „Negdje između početka i kraja“ Selvera Begića iz Banjaluke te “Gejm on” Ljubiše Pušca iz Omarske.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com