Preduzeće “Autotransport” Prijedor uključilo se u obilježavanje 22.septembra, “Dana bez automobila” sa ciljem promocije javnog prevoza i očuvanja životne sredine.

Izvršni direktor za zajedničke poslove Dragan Mamić rekao je da će se kao društveno odgovorno preduzeće, “Autotransport”, kao i prethodnih godina, uključiti u ovu akciju

-U petak, 20. septembra, na gradskoj liniji GL-03 Nova Orlovača-Veliko Palančište koju održava naše preduzeće, u vremenu trajanja akcije u Gradu Prijedoru od 11:00 do 14:00 časova biće besplatan prevoz za sve građane. Na ovaj način “Autotransport” Prijedor želi da podrži nastojanje cijelog razvijenog svijeta, sa ciljem podizanja ekološke svijesti građana, i ukaže na potrebu za alternativne načine kretanja i korištenje javnog prevoza. S tim u vezi citirali bi, možda i najupečatljiviju izjavu na ovu temu a dao ju je gradonačelnik Bogote, koji kaže da “Razvijena zemlja nije ona u kojoj siromašni imaju auto, nego ona u kojoj bogati koriste gradski prevoz” – istakao je Mamić.

Inače, tokom trajanja Dana bez automobila u centru našeg grada za saobraćaj motornih vozila će biti zatvoren dio ulica a gradske linije će ići izmijenjenom trasom.

Sve informacije o redovima vožnje sa autobuske stanice i prigradskog terminala mozete pronaći na web stranici preduzeća Autotransport Prijedor

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com