U organizaciji Udruženja navijača “Grobari Prijedor” koje okuplja navijače Fudbalskog kluba “Partizan” iz Beograda, iz našeg grada je u prestonicu Srbije jutros otputovala ekspedicija u kojoj se u dva autobusa nalaze 92 mališana u pratnji 10 odraslih.

Oni će večeras na stadionu “Partizana” prisustvovati utakmici 1. kola grupne gaze Lige Evrope u kojoj ovaj klub dočekuje holandski “AZ Alkmar”.

Zbog kazne koju je izrekla UEFA, zabranjeno je prisustvo navijača ali je ostavljena mogućnost da se na tribinama nađu djeca iz raznih škola fudbala i podmlatka klubova.

Tako će se među 20.000 najmlađih pristalica FK “Partizan”, koliko ih se očekuje ovoga četvrtka, naći i naši mladi sugrađani.

Među njima su članovi više prijedorskih klubova među kojima su i mališani FK “Rudar-Priejdor” koje vode njihovi treneri Branko Ilinčić, Duško Pekija i Nikola Ćulibrk.

Ispred Udruženja navijača “Grobari Prijedor”, koje postoji nepune dvije godine, u Beograd su otputovali predsjednik Stojan Janjetović, predsjednik Skupštine Bogdan Šibar kao i predsjednik Upravnog odbora Igor Suvajac i član rukovodstva Radojica Tejić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com