Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da saradnja grada Prijedora i Crvenog krsta na lokalnom i republičkom nivou zaslužuje vrlo visoku ocjenu jer se u mnogim situacijama ispomažu, a posebno u velikim kriznim događajima.

“Crveni krst je uvijek odgovorio svom zadatku. Mi smo se dogovorili da i dalje nastavimo dobru saradnju”, rekao je Đaković.

On je nakon današnjeg razgovora sa generalnim sekretarom Crvenog krsta Republike Srpske Đokom Mihajlovićem dodao da je tokom razgovora bilo riječi i o humanitarnim pitanjima.

Đaković je potvrdio da je delegacija Crvenog krsta obišla porodicu Milinković koja je uz pomoć građana grada Prijedora i njegovih institucija gradila kuću u Crnoj Dolini i Crveni krst se pridružio da pomogne toj porodici određenim elementima pomoći, prije svega za kućnu upotrebu.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je da je porodica Milinković primjer kako jedna lokalna uprava i gradonačelnik čuvaju narod i žele da ih zadrže ovdje.

“Godinama ova uprava pomaže Crveni krst i to veoma široko, dakle i Crveni krst Republike Srpske, i kad je u pitanju davalaštvo krvi, kad je u pitanju organizovanje svih naših akcija, a istaći ću i to da ovaj grad najviše izdvaja novca za gradsku organizaciju Crvenog krsta”, dodao je Mihajlović.

Osmočlanoj porodici Milinković, koja je ovih dana dobila i devetog člana sagrađena je kuća u širokoj humanitarnoj akciji koju, pored gradske uprave, realizuju Kolo srpskih sestara, Organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, crkvena opština, lokalna medijska kuća “Kozarski vjesnik” i drugi sponzori.

www.prijedorgrad.org