Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršili su kriminalističku obradu tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su na području grada Prijedora izvršila više krivičnih djela.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice L.S. iz Prijedora, u vremenskom periodu od 25.08.2019. godine do 11.09.2019. godine izvršilo više krivičnih djela, i to jedno krivično djelo „Teška krađa“, dva krivična djela „Krađa“ i jedno krivično djelo „Prevara“, na štetu više lica.

Kriminalistička obrada je izvršena nad još dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila dva krivična djela, te je tokom iste utvrđeno da osumnjičeno lice LJ.M. iz Banja Luke, u vremenskom periodu od 15.03.2019. godine do 21.07.2019. godine izvršilo krivično djelo „Krađa“, te licu iz Prijedora time pričinilo materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 1.000 KM, dok je za osumnjičeno lice M.B. iz Prijedora utvrđeno da je dana 11.09.2019. godine počinilo takođe krivično djelo „Krađa“ te oštećenom licu pričinilo materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 300 KM.

Sve mjere i radnje koje su preduzete s ciljem rasvjetljavanja navedenih krivičnih dijela, sprovedene su od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor uz saglasnost postupajućeg tužioca OJT Prijedor.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv navedenih lica, nadležnom tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji za krivična djela koja su počinila.

PU Priejdor
Foto – ilustracija