Omarska je mnogo teže od očekivanog savladala fenjeraša Slobodu iz Novog Grada sa 2-1. Naime, trener Vuleta je zbog kašnjenja izostavio iz ekipe Grahovca i Lajića, Panić je pauzirao još ovu utakmicu, a Krecelj još uvijek ne može odigrati svih 90 minuta, pa je Omarska izašla na teren u sastavu koji niije mogao ponoviti odličnu partiju iz Srpca. Ipak i u ovom sastavu, Omarska je bila bolja, stvorila više šansi i da su napadači bili prisebniji, Omarska je mogla ubjedljivije slaviti.

Omarska je povela već u petom minutu. Rosić je šutirao glavom, golman Marković je zaustavio njegov udarac, ali se lopta odbila do Krecelja koji ju je iz neposredne blizine plasirao u mrežu. Desetak minuta kasnije Rosić je bio sam pred golmanom, ali je brzopleto i neprecizno šutirao, te je propustio priliku da udupla prednost Omarske. Nekoliko minuta kasnije tečnu akciju su odigrali Krecelj i Romanić Stevica. Krecelj se našao u odličnoj poziciji, šutirao se desetak metara, ali je Marković krajnjim naporima odbranio taj udarac. U tridesetom minutu Novaković je postigao prelijep pogodak za izjednačenje. On je prihvatio loptu malo izvan šesnaesterca, pogledao gdje se nalazi golman Jokić i sjajnim lob udarcem pogodio mrežu Omarske, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 1-1.

U drugom poluvremenu, očekivano, vidjeli smo napade i pritisak Omarske, te povučenu ekipu Slobode koja je pokušala osvojiti prvi bod u prvenstvu. Prvu pravu priliku propustio je Rosić, koji je ponovo bio sam pred Markovićem u 59. minutu, ali je opet šutirao neprecizno. Treba izdvojiti i pokušaj glavom Višića, koji je bio najviši u skoku, dobro šutirao, ali je lopta fijuknula zamalo kraj desne stative.

Utakmica je odlučena u 79. minutu. Romanić Darko je majstorski promješao odbranu gostiju po lijevoj strani i idealno na petercu proigrao Rosića koji je loptu samo pospremio u gol Slobode. Nakon toga gosti su se otvorili i imali jednu veliku priliku za izjednačenje preko Vučena, ali je Jokić Marko u poslednjem trenutku sjajno uklizao i izblokirao pokušaj udarca, te sačuvao tri boda u Omarskoj. Omarska je zabilježila vrijednu pobjedu, te se sa 9 bodova nalazi na visokom četvrtom mjestu, ali treba istaći i da je Sloboda danas osvojila bod, ne bi bilo nezasluženo.

U sledećem kolu, Omarska u derbiju kola gostuje u Doboju kod Sloge, a Sloboda će pokušati do prvih bodova doći kod kuće protiv Sloge iz Trna.

Omarska: Sloboda Novi Grad 2:1

Strijelci: Krecelj u 5., Rosić u 79. za Omarsku, Novaković u 30. za Slobodu
Sudija: Šestić Nemanja (Banjaluka)
Gledalaca:100
Žuti kartoni: Anđić, Romanić Darko (Omarska) Nedimović (Sloboda)

Omarska: Jokić 7, Jokić Ma 6,5, Zdjelar 6,5, Romanić S 6,5 (Gavranović 6,5), Nišević 7, Rosić 7, Romanić Da 7, Krecelj 7 (Stojnić -), Anđić 6,5, Vračar 6,5, Višić 6,5. Trener: Vuleta Milenko.

Sloboda: Marković 6, Vujatović 6, Marinković 6 (Stupar-), Živanić 6 (Plavulj 6), Zdjelar 6, Vučen 6, Salkić 6, Kovačević 6, Vejnović 6 (Davidović -), Novaković 7, Nedimović 6,5. Trener: Jelisavac Zlatko.

FK Omarska
Foto – Branko Babić