Mnogobrojnim udruženjima, preduzećima i pojedincima koji su se uključili u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za liječenje trogodišnje Milice Jeličić iz Prijedora priključili su se i članovi udruženja Kozarački vitezovi “Rusag”.

Oni su na prijedorskom Trgu majora Zorana Karlice organizovali radionicu pod nazivom “Viteški dani humanosti”.

Predsjednik udruženja Mladen Ćikić izjavio je da im je želja bila da pred Prijedorčanima predstave svoj rad i humanitarnom akcijom pokažu roditeljima male Milice da nisu sami.

– Kad smo osnivali udruženje, zacrtali smo da humanitarne akcije budu važan segment našeg rada jer je to jedna od odlika vitezova u prošlosti – rekao je Ćikić.

Istakao je da nisu željeli da ostanu po strani u trenucima kada se u gradu vodi važna akcija.

– Mnogobrojni naši sugrađani su uključeni u ovu akciju, što pokazuje da imamo nešto viteško u sebi i da ćemo se zajedno izboriti da ova trogodišnjakinja prebrodi tešku bolest – istakao je Ćikić.

Članovi “Rusaga” prezentovali su na trgu dio opreme koju su prikupili i koja je odlika nekadašnjih viteških vremena srednjeg vijeka.

Zajedno sa mališanima su crtali, igrali se tim predmetima i svi zajedno poželjeli svojoj malenoj sugrađanki da što prije pobijedi tešku bolest.

Sličnu radionicu su imali veče prije u Novom Gradu, a kako je Ćikić najavio, slijede i radionice u Kostajnici i Kozarskoj Dubici, dok će završna biti održana u Gradišci 20. septembra.

Maloj Milici iz Ljeskara kod Prijedora dijagnostikovan je tumor kičmene moždine.

Nakon jednog ciklusa terapije primljene u Beogradu, vraćena je u Banjaluku, gdje joj je situacija stabilizovana.

Međutim, nedavnom kontrolom ustanovljeno je da je tumor metastazirao na kosti.

Milica će ponovo u Beograd radi kontrolnih nalaza od kojih zavisi da li se hemoterapija nastavlja ili kreće priprema za transplantaciju koštane srži.

Za njeno liječenje u Đenovi neophodno je 200.000 evra, a svi koji žele mogu da doniraju marku pozovom na humanitarni broj 1434.

Glas Srpske