Povodom akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Prijedoru, održali edukativna predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća djece u saobraćaju.

Cilj edukativnih predavanja jeste da se najmlađi učenici na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima kao i o opasnostima koje prijete prilikom kretanja po kolovozu. Predavanju je prisustvovalo oko 85 učenika, kojima je takođe predočeno da se policijskim službenicima mogu obratiti kada god im to bude potrebno.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da s pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te prilagode brzinu kretanja uslovima puta, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici kao i u neposrednoj blizini školskih ustanova.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom navedenih aktivnosti s ciljem zaštite učenika te podizanja svijesti o potrebi opreznog i pravilnog učešća u saobraćaju.

PU Prijedor