Gradski stadion u Prijedoru uskoro bi trebao da dobije reflektore.

Danas je potpisan Ugovor o njihovoj izgradnji između Grada Prijedora, Fudbalskog/nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor.

Ošekuje se da će realizacija ovog projekta biti završena do maja naredne godine.

Gradonačelnik Milenko Đaković je izrazio zadovoljstvo što će se realizacijom izgradnje reflektora u Prijedoru moći igrati mečevi u večernjem terminu te da će na taj način igrači, ali i gledaoci, imati dobre uslove za kvalitetne fudbalske predstave, naročito tokom velikih vrućina.

Prema riječima Nihada Hodžića, zaduženog za infrastrukturu u NFS BiH, krovna organizacija bh. fudbala će uložiti 230.000 KM dok će ostala sredstva obezbjediti lokalna zajednica.

Visina tih sredstava biće poznata kada se izradi potrebna dokumentacija i provede tenderski postupak.

Predsjednik Upravnog odbora Rudar-Prijedora Darko Milunović je istakao da je jedan od ciljeva novog rukovodstva kluba upravo i bilo poboljšanje infrastrukturnih uslova na Gradskom stadionu kako bi “zeleno-crni” uz želju da u aktuelnoj sezoni postanu prvaci Republike Srpske, spremno dočekali takmičenje u Premijer ligi BiH.

Naime, nakon nekoliko odgađanja, definitivno je odlučeno da od sezone 2020/21 svi klubovi koji se takmiče u najvišem rangu na stadionima moraju imati reflektore.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com