Policijska uprava Prijedor zaplijenila je “hamer” Nermina Ćuluma iz Sanskog Mosta, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

– Policijski službenici PU Prijedor 5. septembra ove godine oko 21 čas zaustavili su i kontrolisali vozilo “hamer” kojim je upravljalo lice N.Ć. iz Sanskog Mosta. Navedeno vozilo je privremeno oduzeto, a rad na utvrđivanju validnosti dokumentacije za vozilo kao i da li se radi o predmetu krivičnog djela je u toku – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Ovo je ujedno treći automobil koji je oduzet od braće Nermina i Armina Ćuluma u proteklom periodu.

Braća Ćulum su u ranijem periodu bili interes ne samo policijskih službi u BiH, već širom Evrope, a najviše zbog djelovanja unutar bajkerske organizacije “United Tribuns” koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo “United Tribuns” nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

“United Tribuns” osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku.
Prema ranijim navodima iz austrijskih i njemačkih policijskih krugova, članovi “United Tribuns” povezani su s poslovima u bordelima.

Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH.

Od tada vodi “United Tribuns” u BIH zajedno s bratom Nerminom Ćulumom.

Braća Ćulum takođe su i vlasnici ugostiteljskog objekta naziva “United Tribuns” u Sanskom Mostu u koji je policija upala 2016. godine u potrazi za nelegalnim oružjem.

EuroBlic-srpskainfo.com