Ovoga ponedjeljka, 2.septembra, na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, s početkom u 19:00 časova, održaće se koncert Omladinskog orkestra “OperaPrima” (Trentino, Italija) pod nazivom “ImaginAction”.

Koncert se realizuje u okviru programa saradnje između muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora i muzičke škole OperaPrima iz mjesta Ala u Trentinu, u organizaciji Udruženja Program Prijedor iz Trenta.

Omladinski orkestar “OperaPrima” čine učenici različitih uzrasta (od 12 do 18 godina) koji nastupaju uz podršku profesora na različitim instrumentima. Žanrovski šarolik repertoar ovog orkestra publici pruža mogućnost da uživa u kompozicijama klasične, popularne, rok i džez muzike, kroz originalne aranžmane maestra Marčela Buriga, direktora orkestra.

Na koncertu u Prijedoru orkestar će predstaviti program “ImaginAction” u kome se jezici klasičnih i pop nota ukrštaju sa sjajnim temama filmske muzike i mjuzikla, uključujući numere bendova “ColdPlay”, “Queen” kao i omaž grupi “Beatles”

Orkestar čine učenici istoimene muzičke škola “OperaPrima” koja je dio pokrajinskog sistema muzičkih škola u italijanskoj oblasti Trentino. Ansambl djeluje više od 25 godina tokom kojih je pružio mogućnost hiljadama mladih da odrastaju uz muziku. Članovi orkestra, mladi i odrasli, slijede put koji ima za cilj formiranje i jačanje pojedinca u muzičkom i ekspresivnom smislu.

Pored koncerta u Prijedoru, koncert će dan kasnije biti održan i u Banskom dvoru u Banjaluci, dok je u srijedu planiran zajednički izlet na Kozaru, kao i posjeta memorijalnom centru Mrakovica.

Udruženje Program Prijedor